Bez kategorijeČlanci

Koje podcast-e da slušam ako želim da budem tech savvy?

By 04.09.2020. No Comments

Da li se sećate trenutka kada ste prvi put čuli za reč Podcast, da li se isto tako sećate koliko niste bili uzbuđeni kada ste to čuli? A onda kada ste pitali šta je to podcast neko vam je objasnio da je to audio fajl gde možete da slušate ljude kako pričaju o raznim temama. Tada ste došli do zaključka da je to nešto poput radija, samo više amaterski, što samim tim i nije toliko interesantno.

Koje podcast-e da slušam ako želim da budem tech savvy?
Koje podcast-e da slušam ako želim da budem tech savvy?

Pretpostavićemo da ste do tada odslušali neki podcast, ako ne i nekoliko njih, kao i da redovno pratite određene podcast-e. U ovom trenutku postoji preko 660,000 podcast-a koji nude okvirno 28 miliona individualnih epizoda za slušanje. Revolucija podcast-a počela je podcast-om “Serial” koji je preslušan 340 miliona puta i podigao slušalačku publiku za čak 30%.

Pored mora atraktivnih podcast-a poput “Serial” koji se bave „real-life“ situacijama, mi smo ovaj put odlučili da za vas izdvojimo nekoliko podcast-a koji su stručni i tematski. Fokusiraćemo se na naučne i tech savvy podcast-e.

  1. ATP, poznat po velikom broju vernih pratilaca, predstavlja pravi tech podcast fenomen. Podcast vode tri programera, koja svojim pričama slušaocu pružaju priliku da učestvuju u temama “iza kulisa” tech industrije. Teme emisija se protežu od prezentacija pojedinih proizvoda do sadržaja prepunog internog humora u kontekstu tech industrije.
  2. Analogue podcast uvodi novi element u ovaj žanr. Kako samo ime već sugeriše, fokusira se na ljudsku stranu digitalnog doba. Priključi se slušanju ovog podcast-a i zateći ćeš sebe kako kontempliraš o tome kako da integrišeš neki svoj gadget kao što je Apple Watch u svoju svakodnevnu rutinu ili kako da nađeš više vremena za svoj vikend ispunjen kodiranjem novog projekta.
  3. Clockwise podcast je za one koji vole brze i kratke podcast-e ispunjene konkretnim informacijama. Diskusiju vode dva hosta i dva gosta iz industrije, dok epizode ne traju duže od 30 minuta. Teme se protežu od razgovora o Windows 10 do online marketinga.
  4. Rocket, prvi na našoj listi podcast sa ženskim hostovima koji govore o tech i geek kulturi. Ovo je, takođe, i jedan od najpopularnijih all-female-tech podcast-a. Tim se sastoji od senior tech predstavnika stranice Mashable i media specijaliste Christina Warren, Game Developera i Tech Feministkinje Brianne Wu kao i spisateljice Simon de Rochefort. Sa njihovim znanjem o video igricama, filmovima, tehnologiji i stripovima bićete više nego spremni da zaronite u sve što čini jednu geek kulturu.

Izvor: The Muse