Članci

Amazon počinje sa dostavom paketa putem dronova

By 04.09.2020. No Comments

Savezna uprava za vazduhoplovstvo odobrila je kompaniji Amazon isporuku paketa dronovima. Kompanija navodi da je odobrenje veoma važan korak, ali i da su letelice još uvek u fazi testiranja. Takođe, i dalje nije naveden datum početka novog načina isporuke paketa.

Amazon počinje sa dostavom paketa putem dronova

Amazon već godinama radi na uvođenju dronova u proces isporuke, što je do sada bilo neizvodljivo zbog izvesnih regulatornih prepreka. Da se podsetimo, izvršni direktor i osnivač kompanije Džef Bezos najavio je, još u decembru 2013. godine, da će dronovi leteti do domova kupaca u roku od pet godina. Takođe, Amazon je prošle godine predstavio električne letelice sposobne za prenos pet kilograma robe i dizajnirane tako da u roku od 30 minuta paket isporuče kupcu bacajući ga u dvorište. Tada je Bezos rekao da će novi sistem isporučivanja robe biti implementiran u narednih nekoliko meseci, od čega je prošlo više od godinu dana.

Amazon je treća kompanija koja je dobila odobrenje za korišćenje bespilotnih letelica u procesu isporuke, nakon što su prošle godine dozvolu dobile kompija za dostavu UPS i kompanija u vlasništvu Google-a.